Resepi "AYAM KABUT" Hanis Zalikha
Resepi simple ini sesuai untuk student, suri rumah mahupun sesiapa sahaja yang ingin belajar memasak.
(Untuk yang suka isi ayam manis2, luar crunchy2)
- Ayam Segar
- Rempah kari ikan
- Garam
- Gula
- Ajinamoto Black Pepper
- Sebiji Telur (Bergantung kepada ayam yang digunakan)
- Tepung gandum/ serbaguna
- Masukkan satu sudu besar rempah kari ikan, satu sudu besar gula, sedikit garam dan sedikit blackpepper .
2. Kemudian, gaulkan dan tinggalkan (marinate) sebentar.
3. Masukkan tepung serbaguna dan sedikit garam dalam mangkuk lain.
4. Pecahkan sebiji telur ke dalam ayam yang telah diperap.
5. Gaulkan
6. Celupkan ayam yang telah diperap tadi dengan tepung.
7. Goreng . Dah Siap ! Semudah 1,2,3 :D
Sumber : instastory Hanis Zalikha
Selamat Mencuba !
Tq hanis 😘 kiss yusof for me ya 🤗
ReplyDelete